TT Circuit

De TT (TouristTrophy) Assen is een jaarlijkse motorrace op het Circuit van Drenthe bij Assen, in de Nederlandse provincie Drenthe. Vanaf 2016 wordt de TT Assen verreden op de zondag in plaats van op zaterdag.

Alle Grand Prix klassen komen hier aan bod. Door de inkrimping van het aantal klassen zijn dit thans Moto3, Moto2 en MotoGP. Voorafgaand aan de Dutch TT zijn er enkele trainingsdagen en kwalificatieraces voor goede startposities. In de week voor de racedag is er in Assen de zogenoemde SPEEDWEEK, waarin verschillende aspecten van de motorsport te zien zijn. Verder is er een kermis en het (nu nog) drie dagen durende TT Festival, met onder meer de beroemde TT Nacht te bezoeken.

De TT meemaken is meer dan een motorrace bezoeken: de TT beleef je. Sinds 1925 wordt in Assen op het hoogste niveau gereden: alle kampioenen reden en wonnen in de Kathedraal van de motorsport. De TT is al decennia lang het grootste ééndaagse sportevenement van Nederland met meer dan 100.000 bezoekers. De TT is sfeer proeven, vergapen aan mooie motoren en genieten van de glitter en glamour op en rond de baan.

De Haar 9, 9405 TE Assen